Melyik érdekel a következők közül?
  ( többet is választhatsz )

  Egyéb programjaink

  Név

  E-mail cím

  Telefonszám

  Születési idő

  Lakhely

  Magadról

  ÖkoVerzum

  Az ÖkoVerzum egy kapcsolódási pont. Azért alkottuk meg, hogy azok, akik akarnak tenni a jövőjükért, és ezt a jövőt a Föld bolygón képzelik el, találkozhassanak olyanokkal, akik már a jó nyomon járnak.

  A csapatunk tagjai mind egyéni küldetéstudattal rendelkeznek, de egy közös bennünk : segíteni szeretnénk. Szeretnénk, ha mindenki, aki kapcsolatba kerül velünk, megtalálhatná, amit keres.

  Az ÖkoVerzumnak Krisna-völgy ad helyet.

  Krisna-völgy Magyarország, sőt Közép-Európa legnagyobb és legszervezettebb öko-közössége.
  266 hektáros területén a hajdani birkalegelő helyén a sokszínű élővilág számos fajnak ad otthont. Több mint 950 fa és bokor faj található Krisna-völgy botanikus kertjében, mely az oktatás mellett lehetővé teszi a természet közeli élővilág megőrzését és az étkezési terményekre irányuló kutatást is.
  Kezdettől fogva az önfenntartás munkált alapelvként a közös munka, szociális fejlődés és hagyományos technológiák segítségével.
  Krisna-völgy nem része az országos áramhálózatnak. Az itt élők házaiban és az irodákban szükséges áramot napelemek és szélmalmok állítják elő.
  A közösség vízellátását a házak melletti kutak, valamint egy közös, 330 méter mély kút adják. A szennyvíz feldolgozása pedig egy zéró-kemikália, zéró energia nád-ágy zónarendszerrel történik. A háztartások mosási technológiái környezetbarát, „zöld” mosószereken alapulnak, mint például az ecet és a mosószóda.
  A közösségnek van bio kertje is, amely zöldségeket és gyümölcsöket biztosít a templom és a háztartások számára is. Termelés mellett a raktározás és eltartás is fontos szempont. Egy 150 m2-es pincénk is van, mely jelentősen hozzájárul az önfenntartáshoz a téli hónapokban. Hagyományos raktározási és konzerválási módszereket, valamint dehidratálást alkalmaznak, tartósítószerek hozzáadása nélkül.
  A Tehénvédelmi Központ, a Gosala ad otthont Krisna-völgy csordájának, melyben magyar tarka, tiroli borzderes és indiai zebu is képviselteti magát. Területe folyamatos fejlesztés alatt áll. Jelenleg egy 550 m2-es akol, két ökör karám, egy szénatároló és az eszközök tárolására szolgáló helység található ott.

  Amit a programjaink alatt kínálunk

  ✓ Teljes ellátás

  ✓ Kellemes szállás

  ✓ Filozófia

  ✓ Gyakorlati képzés

  ✓ És egy csomó minden más

   

   

  Kik vagyunk?

  Csapatunk tagjai a legkülönfélébb helyekről érkeztek, és tevékenységeinknek is széles palettája van.

  Ismerj meg minket!